We zijn weer van start!

maandag 2 september 2019

Beste ouders/verzorgers,

We zijn los! Na een week voorbereiding op school, hebben wij u en de kinderen vanochtend weer welkom geheten. Als team hopen we er met de kinderen en ook u, een mooi en succesvol jaar van te maken.

Voor nu een aantal punten die we graag met u delen.

  1. U heeft kunnen zien dat er intern het e.e.a. is verhuisd. De groepen 4,5,6 zitten nu links in het gebouw. Met de nieuwe organisatie van ons onderwijs in die groepen, hebben we een stuk van de hal bij de lokalen aangetrokken.
  2. Groep 7/8 heeft de beschikking over de beide lokalen rechts. Met de herfstvakantie evalueren we of deze ruimtelijke indeling werkt zoals we hopen.
  3. De eerste informatie avond staat gepland op maandag 23 september. Noteer deze vast in uw agenda. Het exacte programma volgt nog.
  4. Er is flink geïnvesteerd in nieuwe methodes. Voor taal gaan we van start met Taalactief versie 4 en in groep 3 hebben we de nieuwste versie van de methode  Veilig leren Lezen aangeschaft. Daarmee zijn we weer up to date.
  5. Nienke Disco is dit jaar nieuw als leerkracht. Zij is elke donderdag aanwezig en vervangt dan een andere groepsleerkracht. Dat geeft ruimte aan de groepsleerkrachten om die dagen administratieve taken uit te werken.
  6. Marleen Messerschmidt is nieuw als onderwijsassistent voor de groepen 4,5,6
  7. De oprichting van de Stichting Ouderraad is formeel bekrachtigd. Binnenkort hoort u meer van hen.
  8. Vrijdag krijgen de kinderen het toestemmingsformulier gebruik beeldmateriaal’ en het ‘calamiteitenformulier’ mee. Wilt u zo vriendelijk zijn dit in te vullen en in te leveren bij de leerkracht?
  9. De schoolfotograaf komt dit jaar op dinsdag 1 oktober.  Schrijft u dit vast in uw agenda!!

Vanaf volgende week is er ook weer nieuws uit alle groepen.

Namens het team op Daltonschool De Horst
Ton Markink, interim-directeur

Delen via