Groep 1

woensdag 12 januari 2022

Het goede voornemen van groep 1
Groep 1 heeft samen een goed voornemen voor de rest van het schooljaar bedacht. We gaan minder aan elkaar zitten. Vooral tijdens het spelen waren ze heel wild en zaten ze vaak aan elkaar. De kinderen hebben nu zelf bedacht dat ze dit minder gaan doen.

Kleding op de maandag
Op maandag gaan we altijd gymmen. Het is erg fijn als uw kind dan kleding, maar ook schoenen, aan heeft die hij of zij zelf uit en aan kan trekken.

Letter van de week
Deze week hebben we weer een nieuwe letter geleerd, de e. In de klas hebben we al over woorden met de e nagedacht en ook de letterflat mag weer gevuld worden. De kinderen mogen dus spulletjes meenemen die horen bij de letter e. Graag ook goed opletten of de e niet klinkt als een ee of u, zoals bijvoorbeeld bij regen.

Nieuwe thema
Volgende week starten we met een nieuw thema, ziek zijn/ziekenhuis. De huishoek is inmiddels omgebouwd tot een ziekenhuis, hier kunnen de kinderen met verbandjes en gaasjes aan de slag.
Ze hebben de hoek deze week al even mogen ontdekken en de juf mocht de patiënt zijn. Toen alles weer opgeruimd werd, was de juf inmiddels een mummie.

Ritsen en knopen 
We verliezen dagelijks veel tijd voor het buitenspelen omdat ik veel kinderen moet helpen bij het sluiten van de jassen, het gaat zowel om knopen als ritsen.  De kinderen proberen elkaar te helpen, maar hierbij nogmaals de oproep om thuis te oefenen met het dichtdoen van de jassen.

Delen via