Groep 1

maandag 2 september 2019

Groep 1
De eerste week is alweer voorbij en voor een aantal kinderen in groep 1 was het even wennen. Om 9.00 uur waren de kinderen in ieder geval allemaal lekker aan het spelen. Onze ervaring is dat het wennen in de klas meestal vlot gaat, maar het afscheidsmoment van de ouders kan vaak zo’n lastig moment zijn voor een kind.  Hoewel er meestal zo veel te beleven is in een kleuterklas dat de kinderen hun verdriet snel vergeten zijn.

Wat hebben we in groep 1 vandaag gedaan?
– Proefje met Skittles en water. Wat kwamen er een mooie kleuren tevoorschijn!
– We hebben het nieuwe digitale keuzebord bekeken.
– Gespeeld in de hoeken en in de middag  aan de tafels
– Geleerd wat een bladzijde is ( Logo 3000)
– Buiten gespeeld
– een muziekles met vormen. Wat was dat leuk!

Nog een paar praktische zaken.
– In de middag hoeven de kinderen geen eten en drinken(dus ook geen tas) mee te nemen. De kinderen mogen de hele dag door water drinken.
– Geeft u uw kind niet teveel mee. Een stuk fruit en een beker drinken is genoeg. Het zou erg fijn zijn als de beker en trommel voorzien zijn van naam.
– Een extra setje kleding in de tas van uw kind voor een ongelukje is aan te raden.
– Elke dinsdag is het fruit- en waterdag. De kinderen hoeven dan niets mee te nemen. Het fruit wordt door school geregeld.
De kinderen krijgen van de juf een gymtas zodra ze hun gymschoentjes(graag met naam) mee naar school nemen. De tas met gymschoenen blijft op school en wordt gebruikt tijdens de bewegingslessen en tijdens het spelen in de gymhoek.

Thema
Het thema voor deze week is : kleur en vorm
We gaan het met de kinderen hebben over de kleuren, maar ook spelenderwijs over vierkant rond, rechthoek en driehoek. Heeft u thuis nog een leuk boek of een spel dat past bij ons thema, mag uw kind dat best eens meenemen.

Letter van de week
Deze week leren de kleuters van groep 1 spelenderwijs de letter i, ( klinkt zoals in het woord ik)

 

Delen via