Groep 2

maandag 2 september 2019

De eerste week
De eerste week is alweer voorbij. Het was heel gezellig in de groep en de kinderen zijn al weer snel gewend.

Het thema waar we aan werken is kleur en vorm
Bijna alle kinderen kennen de kleuren. Deze week hebben de kinderen geleerd wat de belangrijkste kleuren zijn: rood geel en blauw( de primaire kleuren) Met deze kleuren hebben we getoverd en nieuwe kleuren gemaakt in water met crepepapier en een aantal kinderen hebben kleuren gemengd met de vingerverf. De verftekeningen kunt u bewonderen in de gang.

Tante Pollewop uit de rekenflat gaat de kinderen deze week vertellen over de vormen. driehoek vierkant, rechthoek en cirkel. Tante Pollewop woont in de rekenflat en houdt van opgeruimd(ordenen en sorteren)

Nog een paar praktische zaken.
– Wilt u de duidelijk de naam op de bekers, bakjes, fruit etc zetten?
– Geeft u uw kind niet teveel mee naar school?
– Op dinsdag is het fruit- en waterdag. Het fruit wordt door school geregeld en de kinderen krijgen van ons een bidon.
-Bijna alle kinderen hebben hun gymschoenen al op school in een tas die ze van de juf krijgen. Deze gebruiken ze tijdens de bewegingslessen en tijdens het spelen in de gymhoek.

-Flip de beer gaat vrijdag weer mee met de kinderen. Flip heeft een schriftje bij zich waarin u kort de belevenissen van Flip en uw kind kunt schrijven. Het hoeft geen lang verhaal te zijn. Op maandag komt Flip weer mee terug naar school en mag uw kleuter vertellen wat hij/zij met Flip heeft beleefd. Het schriftje kan  ondersteuning geven bij het vertellen.

  • De kinderen leren elke 14 dagen een nieuwe letter. Vorige week heeft Arie onze letterkanarie uit de letterflat de i gebracht. Deze week gaan de letterkoffertjes

Heeft u de ‘Leerplein-app’ al? Veel ouders hebben hem, maar kijken er weinig op. Bij de instellingen(notifications) kunt u regelen dat u een berichtje krijgt wanneer er een berichtje vanuit school is gedaan. We gaan regelmatig foto’s en berichtjes sturen over de klas.

Via de ouderapp laten we u ook zien wat de woordenschatwoorden van de week zijn. Zo bent u op de hoogte en is het mogelijk de woorden thuis ook nog eens te herhalen.

Wist u dat we een koekoeksklok in de klas hebben die elke halve en hele uren koekoekt? Regelmatig tellen we mee met de koekoek. En we praten over de tijd. De kleuters leren zo de halve en de hele uren.

Taak
Deze week krijgen de kinderen voor het eerst een taakje. Maak een tekening. Je mag kiezen: potloden, wasco of viltstiften.

 

Delen via