Groep 2

zondag 22 september 2019

Thema
We werken deze week nog een klein beetje aan het thema: het eigen lichaam. We gaan samen met uw kind kijken welke lichaamsdelen hij/zij kent. De armen, de benen, het gezicht voeten en handen weten de kinderen wel, maar….. waar zitten je ellebogen, schouders, polsen, enkels wenkbrouwen en wimpers? Kijkt u ook eens hoe ver uw kind is.
Ook hebben we het de komende week over de eerste herfstverschijnselen. De herfst is immers begonnen.
Simon slaap uit de rekenflat komt bij de kinderen op bezoek om het over de herfst te hebben. Simon is de handpop die de kleuters van alles leert over de tijd, de kalender, de week etc.

Arie de letterkanarie
Deze week komt Arie een nieuwe letter brengen. De k (spreek uit ke, zoals het woordje de) is de tweede letter uit het woord ik.
We hebben nieuwe koffertjes! Hier zijn we heel blij mee. Nu kunnen meer kinderen tegelijk thuis met hun ouders iets zoeken van de letter die in de belangstelling staat. Het is de bedoeling dat er een ding wordt gezocht. Het mag ook een plaatje zijn.

Speelgoed mee naar school
Wilt u er rekening mee houden dat uw kind speelgoed mee neemt om mee te spelen aan een tafel? Dan kunnen ze fijn samen spelen met de andere kinderen. Ook wil ik u vragen om geen gewelddadig speelgoed mee te geven of speelgoed dat veel geluid maakt.

Afscheid nemen van uw kleuter
Na de tweede bel om 8.30 uur willen we graag  starten met de les. Wilt u daarom het afscheid nemen van uw kleuter kort houden en als uw kind het aan kan, het liefst in de gang.

Taakje groep 2|
Deze week gaan de kinderen patronen maken. Vanuit de rekenles leren kinderen dat divers patronen bestaan. Dit kan zijn in vorm of in kleur. De gemaakte taken komen weer op het prikbord in de gang te hangen.

Ouderhulpformulieren
Denkt u nog aan het inleveren van het ouderhulpformulier?

Doosjes Sparen
Onze kleine doosjes zijn op. Wie wil er voor ons sparen?

 

 

Delen via