Groep 3

woensdag 15 september 2021

Rekenen
We hebben de toets van het eerste blok gemaakt. De kinderen hebben de lesstof netjes opgepikt. Deze week oefenen we nog met de moeilijke onderdelen en maken we moeilijkere sommen van de onderdelen die we goed begrepen. Volgende week starten we met het volgende blok. We beginnen met te kijken wat we al goed kunnen van het blok, zodat we de lessen hierop aan kunnen passen, zowel voor de hele groep als voor kinderen individueel. We gaan aan de slag met tabellen en tellen/ herkennen van de getallen 0 t/m 12.

Lezen
We hebben de start kern afgesloten en zijn begonnen met kern 1. De kinderen hebben de p en aa gehad en de komende dagen komen daar de r, e en v bij. Nu de kinderen wat meer letters kennen, wordt het steeds leuker om zelf woorden te maken. Naast het lezen kunt u dit thuis ook met de kinderen doen. De eerste leesbladen zijn mee naar huis gegaan. U kunt dit gebruiken om het lezen thuis te oefenen. Op de leesbladen zullen woordrijtjes staan en zinnetjes/ verhaaltjes. Dit om beide manieren van lezen te oefenen. Bij de rijtjes woorden kunnen de kinderen soms gebruik maken van een vorig woord. Er staat bijvoorbeeld eerst ik en het woord eronder is sik. In plaats van helemaal opnieuw lezen, zou het mooi zijn als de kinderen de s voor ik zoemen. Om het lezen thuis op dezelfde manier aan te pakken als op school, nogmaals deze link naar hoe wij het lezen oefenen. In de klas merken we dat sommige kinderen hakkend lezen (ze benoemen de letters dan los zoals: s  i  k) Dit is niet erg, maar e moeten het woord dan nog wel plakken, dus het woord zeggen (sik). Als u het lezen samen thuis oefent, is het belangrijk dat u het zoemend voor doet. Zo krijgen ze er steeds meer ervaring in.

Wereldorientatië
Via parro hebben de ouders een informatiebrief gekregen over ons eerste onderwerp “mijn familie en ik”. Hierin wordt ook aangegeven dat er dingen nodig zijn van thuis. Als dat het geval is zullen we via Parro een bericht uitdoen met een datum en wat er nodig is.

Startgesprekken
Dit jaar doen we voor het eerst startgesprekken. Deze zijn vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen. We bespreken bijvoorbeeld wie uw kind is, wat we van elkaar moeten weten, wat hij of zij wilt leren en wat ze daarbij nodig (denken te) hebben. Het is daarom belangrijk dat uw kind mee komt, anders kan het gesprek niet doorgaan.

Delen via