Rekentuin, Taalzee en Words&Birds

maandag 25 januari 2021

Vanaf vandaag kunnen de kinderen via MOO inloggen op Rekentuin(rekenen),  Taalzee (taal) en Words&birds (Engels, vanaf groep 5). Ze hoeven geen wachtwoord of iets dergelijks in te voeren. Ze kunnen op het icoontje van één van deze 3 programma’s klikken. Deze staan bij de meeste kinderen op hun startpagina van MOO. Als ze er niet bij staan, gaat u in MOO naar het icoon ‘programma’s’. Daar kiest u het tabblad ‘basispoort’ of ‘alle programma’s’. Daar zouden ze ook bij moeten staan.

In deze programma’s trainen kinderen op adaptief niveau verschillende onderdelen. Met adaptief bedoelen we dat de opgaven zich aan de resultaten van de kinderen aanpassen.

De leerkracht kan de programma’s vanaf de ‘achterkant’ bekijken. Ze zetten opdrachten klaar die bij de lesstof passen en kunnen de resultaten online volgen. Als u als ouder meer informatie over de programma’s wilt hebben, kunt u rondkijken op de website https://www.oefenweb.nl

Als u op de link  klikt, krijgt u een filmpje te zien waarin de werking van het programma kort wordt uitgelegd.  In het filmpje wordt de omgeving van een kleutergroep laten zien, maar het principe is voor elke groep gelijk. Met een belangrijk verschil dat bij de onderbouw sommige onderdelen auditief ondersteund worden, dit is voor de overige groepen niet zo.

Tot slot nog de tip dat zodra een spel aangeklikt wordt, het direct start. Er wordt geen uitleg gegeven.

In sommige groepen hebben kinderen er voor de lockdown al een beetje in kunnen oefenen in een proefperiode. Wij hopen dat alle kinderen er gauw mee aan de slag gaan om het programma te ontdekken en er hopelijk een hoop plezier aan te beleven.

Delen via