Van de directie

maandag 12 april 2021

Groepen 6/7 en 7/8 moesten naar huis vorige week
De afgelopen week hebben wij op school tot twee keer aan toe de groepen 6/7 en 7/8 naar huis moeten laten gaan op advies van de GGD. Dit was in verband met de melding die wij dinsdag kregen dat één van onze leerlingen een positieve testuitslag had gehad. Op advies van de GGD werd in beide gevallen beiden groepen (die elkaar tijdens de pauze tegenkomen) naar huis gestuurd. Op dinsdag 6 april konden leerlingen en leerkrachten zich meteen laten testen, omdat de eventueel mogelijke besmetting al vijf dagen terug was.

Afgelopen donderdag kregen wij opnieuw dezelfde melding over een andere leerling die dinsdag was getest. Vanwege een nieuwe positieve uitslag konden leerlingen en leerkrachten zich pas afgelopen zondag laten testen.

Omdat juf Sanne begin van de week ook in groep 7/8 staat, moest ik haar donderdag bij de kleuterbouw voor de groep 1 weghalen. Alle betrokkenen in quarantaine tot uitslag van de op zondag afgenomen test. De leerlingen van groep 1 en de groepen 2, 3/4 en 4/5 hebben wij niet naar huis hoeven sturen.

De kinderen die negatief getest zijn mogen dinsdag ook weer naar school komen. Testen is altijd vrijwillig. U als ouder bepaalt of uw uw kind wilt laten testen bij de GGD. Indien er geen test is afgenomen blijven deze kinderen tot en met zondag 18 april thuis. De kinderen die thuis zitten, doen digitaal mee met de instructie van de leerkracht, die vanuit school aan de daar aanwezige kinderen wordt gegeven.

Een enkele ouder heeft de keuze gemaakt om ondanks de negatieve testuitslag hun kind deze week vanuit huis de lessen te laten volgen.

Wij hopen met zijn allen dat ons dit nog een keer gaat overkomen, echter uitsluiten kunnen we het voor alsnog jammer genoeg niet.

Indien dit nogmaals gebeurd dan kinderen bij voorkeur ophalen
We hebben nu twee keer deze ervaring dat we snel moeten handelen. Dit was voor iedereen niet fijn en heeft zeker impact op de kinderen en de leerkrachten. Mocht er nogmaals zo’n actie moeten plaatsvinden zullen wij u als ouders benaderen om uw kind op te kunnen halen, mits u op dat moment aangeeft dat uw kind zelfstandig naar huis mag komen.

Geen cruciale opvang bij een groep in thuisquarantaine
Bij een groep in thuisquarantaine vanwege besmetting op school kan er geen cruciale noodopvang verzorgd worden op school voor deze kinderen. Op advies van de GGD moeten alle betrokkenen dan naar huis om in thuisquarantaine te gaan.

 

Delen via