nieuwsbrief Daltonschool De Horst 1 februari 2021

Van de directie

Weer naar school
U zult inmiddels ook via de media vernomen hebben dat we volgende week weer op school kinderen mogen ontvangen. We wachten de persconferentie van a.s. dinsdag even af om te bekijken met welke restricties we eventueel rekening moeten gaan houden.

Wellicht dat er dan deze week nog een mail naar u gestuurd wordt, over de start van de school.

Wilt u eraan denken dat op het moment dat uw kind naar school komt, zij alle schoolspullen weer meenemen?

Rapporten komen eind maart
Als team hebben wij gesproken over de rapporten die in februari uitgedeeld zouden worden. Met zijn allen vinden wij het verstandig dit te verschuiven naar eind maart. Zo kunnen wij ons eerst richten op het onderwijs op school en het in kaart brengen van de ontwikkeling van uw kind in de afgelopen periode.

ACCRES Sportstimulering

In deze ‘corona-tijd’ is het belangrijk om te blijven bewegen! Daarom organiseert ACCRES Sportstimulering op diverse locaties in de voorjaarsvakantie sport en spelactiviteiten in de buitenlucht voor kinderen t/m 17 jaar.

Op de website https://sportstimulering.accres.nl/vakantie-activiteiten-voorjaar kunt u informatie vinden over de activiteiten.

 

---

Groep 1

De laatste week is aangebroken van het thuisonderwijs. Gelukkig mag ik alle kinderen vanaf 8 februari weer in de klas ontvangen. Morgen Meeten we voor het laatst allemaal en vrijdag is het vrijblijvend, omdat we elkaar maandag toch zien.

Er komen 3 nieuwe kinderen in de klas, welkom in groep 1!

Gezellig, tot maandag groep 1!!!

Groep 2

Ontmoeten op Meet
In de afgelopen week hebben kind juf en ouders elkaar weer gesproken over het Schoolwerk. Fijn dat ik u allemaal weer even heb gesproken.  Deze week (dinsdag) kunnen de kinderen elkaar weer even ontmoeten. U heeft al een mail ontvangen.

Rekentuin. taalzee en Words en birds
Bijna alle kleuters van groep 2  hebben deze programma's ontdekt. Ze worden als heel motiverend ervaren. Sommige kinderen hebben last van de muntjes die minder worden bij de opdrachten. Het kan wat spanning geven. Het is geen enkel probleem om deze af te zetten. Dit kunnen/mogen  de kleuters zelf doen bij het oog, links onderaan. De punten waarmee ze prijzen kunnen verzamelen in de prijzenkast tellen wel gewoon op.

Groep 3/4/5

De laatste week van het thuisonderwijs is aangebroken.

Vergeet niet alle materialen en (werk)boeken mee terug naar school te nemen. Dit inclusief potlood/vulpen, gum  kleurpotloden, inlog kaartjes van Moo en Gynzy, etc.

Heel veel succes met de laatste loodjes en maandag beginnen we weer met een frisse start op school!

Groep 6,7 en 8

Afgelopen week hebben wij voor het eerst een wo (wereldoriëntatie) opdracht op de weektaak gezet, dit was een opdracht voor geschiedenis.
Wij merken dat het de kinderen goed doet om ook ergens anders aan te werken dan rekenen, taal en spelling en begrijpend lezen.
Voor deze week is de opdracht van wo er een van aardrijkskunde. Ook hierbij hebben wij gekeken waar in de methode de groepen gebleven waren.
Groep 8: New York en zijn Nederlandse geschiedenis
Groep 7: Wijken in Parijs
Groep 6: Watersnoodramp 1953 / Deltaplan 

Verder hebben wij een schema gemaakt voor de kinderen die hun boekbespreking nog moeten houden. Dit schema staat bij de groep in Classroom.
Wanneer de lockdown verlengd wordt gaan de kinderen hun boekbespreking online houden. Wanneer de scholen open gaan houden zij hun boekbespreking in de klas.

De Horst is onderdeel van Leerplein055