nieuwsbrief Daltonschool De Horst 12 april 2021
---

Van de directie

Groepen 6/7 en 7/8 moesten naar huis vorige week
De afgelopen week hebben wij op school tot twee keer aan toe de groepen 6/7 en 7/8 naar huis moeten laten gaan op advies van de GGD. Dit was in verband met de melding die wij dinsdag kregen dat één van onze leerlingen een positieve testuitslag had gehad. Op advies van de GGD werd in beide gevallen beiden groepen (die elkaar tijdens de pauze tegenkomen) naar huis gestuurd. Op dinsdag 6 april konden leerlingen en leerkrachten zich meteen laten testen, omdat de eventueel mogelijke besmetting al vijf dagen terug was.

Afgelopen donderdag kregen wij opnieuw dezelfde melding over een andere leerling die dinsdag was getest. Vanwege een nieuwe positieve uitslag konden leerlingen en leerkrachten zich pas afgelopen zondag laten testen.

Omdat juf Sanne begin van de week ook in groep 7/8 staat, moest ik haar donderdag bij de kleuterbouw voor de groep 1 weghalen. Alle betrokkenen in quarantaine tot uitslag van de op zondag afgenomen test. De leerlingen van groep 1 en de groepen 2, 3/4 en 4/5 hebben wij niet naar huis hoeven sturen.

De kinderen die negatief getest zijn mogen dinsdag ook weer naar school komen. Testen is altijd vrijwillig. U als ouder bepaalt of uw uw kind wilt laten testen bij de GGD. Indien er geen test is afgenomen blijven deze kinderen tot en met zondag 18 april thuis. De kinderen die thuis zitten, doen digitaal mee met de instructie van de leerkracht, die vanuit school aan de daar aanwezige kinderen wordt gegeven.

Een enkele ouder heeft de keuze gemaakt om ondanks de negatieve testuitslag hun kind deze week vanuit huis de lessen te laten volgen.

Wij hopen met zijn allen dat ons dit nog een keer gaat overkomen, echter uitsluiten kunnen we het voor alsnog jammer genoeg niet.

Indien dit nogmaals gebeurd dan kinderen bij voorkeur ophalen
We hebben nu twee keer deze ervaring dat we snel moeten handelen. Dit was voor iedereen niet fijn en heeft zeker impact op de kinderen en de leerkrachten. Mocht er nogmaals zo'n actie moeten plaatsvinden zullen wij u als ouders benaderen om uw kind op te kunnen halen, mits u op dat moment aangeeft dat uw kind zelfstandig naar huis mag komen.

Geen cruciale opvang bij een groep in thuisquarantaine
Bij een groep in thuisquarantaine vanwege besmetting op school kan er geen cruciale noodopvang verzorgd worden op school voor deze kinderen. Op advies van de GGD moeten alle betrokkenen dan naar huis om in thuisquarantaine te gaan.

 

Groep 1

Thema lente
Bedankt ouders voor alle leuke bloemen en plantjes, echt geweldig hoe goed jullie hebben meegeholpen! Ook bedankt voor de folders! We hebben nu genoeg folders waar eten en drinken in staat, deze opdracht heb ik wel doorgeschoven naar volgende week.

We hebben vandaag in de moestuin allerlei zaadjes geplant. We moesten eerst het zand losmaken, toen hebben we gezaaid, zand eroverheen gedaan en met de gieter water geven. Nu hopen dat het snel wat warmer wordt, zodat ze gaan groeien. We zijn de bloemenwinkel aan het inrichten, daarom is het taakje deze week dat ze een bloem mogen knutselen voor in de winkel.

Vandaag hebben we ook geleerd over de dieren die in de lente kleintjes krijgen. We hebben korte filmpjes gezien over kuikens, biggetjes, kalven en lammeren.

Letters
De volgende letters hebben de kinderen inmiddels aangeboden gekregen: i, r, p s, m, b, e, d, k en v. Deze week herhalen we de letters nog en volgende week maandag komt de t erbij.

Oudergesprekken
Wat fijn dat iedereen zich zo snel heeft ingeschreven. Hopelijk zijn jullie ook zo blij met deze manier, zo kunnen jullie enigszins zelf bepalen welk tijdstip en dag uitkomt. Ik ga iedereen telefonisch bellen, als iemand daar bezwaar tegen heeft, laat het weten. Dit omdat niet iedereen in groep 1 op Classroom komt en ik zo 1 lijn kan trekken in groep 1.

 

Groep 2

Thema: Kunst
De kinderen hebben vorige week hele mooie tekeningen van huizen gemaakt. Ze waren heel betrokken en waren ook heel trots op hun tekeningen. Deze week willen ze er nog verder aan werken. Ook gaan we dezelfde opdracht nogmaals met verf doen.

Bouwen
Deze week gaan we ook aan de slag met het bouwen van gebouwen. De kinderen hebben dit ook als taakje voor deze week.

Arie de letterkanarie
Deze week zijn we nog bezig met de ee van meet.
Ze kunnen al mooie woordjes maken met de volgende letters:  i,k,s,m,p,aa,r.e.v.n.

Oudergesprekken
Fijn dat bijna alle ouders een afspraak voor een oudergesprek hebben kunnen maken met Parro.

Groep 3, 4 en 5

Groep 3 en 4

Administratiedag 
Juf Michelle heeft morgen (13 april) een administratiedag. Juf Kelly staat dan voor de groep.

Knutselen
Deze week gaan we verder knutselen voor het thema lente.

Oudergesprekken
Fijn dat alle ouders zich hebben ingeschreven. In de Parro app staat op welke dag en tijd u een afspraak heeft. Graag op de afgesproken tijd in Google Classroom naar het klaslokaal van juf Michelle, zodat gesprekken niet door elkaar heen lopen.

Groep 4 en 5

Knutselen
Deze week gaan we knutselen over de lente.

Oudergesprekken
Nog niet alle ouders hebben zich ingeschreven voor de oudergesprekken via Parro. Mocht u dit nog niet hebben gedaan, zou u dit nog willen doen? In de Parro App staat op welke dag en tijd u een afspraak hebt. Graag op de afgesproken tijd in Googel Classroom naar het klaslokaal van Juf Vera, zodat de gesprekken niet door elkaar lopen.

 

Groep 6,7 en 8

Natuurtoets groep 7
De natuurtoets is doorgeschoven naar aankomende donderdag 15-4.

Spreekbeurten groep 6,7 en 8
Met de kinderen die afgelopen week een spreekbeurt hadden spreken wij een nieuwe datum af.

Eindcito groep 8
De folder hebben de kinderen nog niet mee naar huis gekregen, deze krijgen zij deze week mee.
Als voorbereiding op de Eindtoets is het handig wanneer de kinderen op tijd naar bed gaan.
De kinderen mogen per dag een aantal snoepjes mee naar school nemen, dit kan bijvoorbeeld kauwgom zijn.
Het liefst een aantal snoepjes in een potje / zonder papiertje.
Wij benaderen de Eindtoets op een ontspannen manier, de kinderen maken de toets en laten zien wat zij kunnen.

Babynews!

Hoera, juf Annemieke is op 11 april om 00:32 uur trotse moeder geworden van een prachtige dochter Linn. Op dit moment verblijven ze nog in het ziekenhuis, maar het gaat naar alle omstandigheden goed. We wensen juf Annemieke en Linn alle geluk, liefde en gezondheid toe. We hopen dat we Linn gauw een keer mogen bewonderen.

 

De Horst is onderdeel van Leerplein055