nieuwsbrief Daltonschool De Horst 28 juni 2021
---

Van de directie

Afscheid juf Cora
Deze week ontvang u via de mail een bericht over de laatste paar werkdagen van juf Cora en de mogelijkheden om gedag te zeggen. De ochtend van 14 juli besteden we er aandacht aan met de kinderen en de woensdagmiddag met het team.

Formatie volgend schooljaar is rond.
Groep 3 krijgt naast juf Annemieke, juf Marjolein op de maandag, donderdag en vrijdagochtend.
Meester Jurjen blijft de gymlessen op de vrijdag verzorgen. De ondersteuning van juf Marja wordt ingevuld door juf Erica. Heel prettig dat we voor de vakantie nog alles rond hebben weten te krijgen.

 

Groep 1

Juffendag
Woensdag a.s. vieren de juffen van groep 1 en 2 hun verjaardag. De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen. Daar zorgen de juffen voor. We maken er een gezellige dag van.

De volgende juffen zullen aanwezig zijn op de juffen dag Severine, Carola en Cora. Kinderen vinden het vaak leuk om iets mee te nemen voor de jarige juf. Een tekening of een zelfgemaakte knutsel o.i.d. is dan ook een prachtig cadeau.

In groep 1 is juf Samantha er ook om te helpen bij de spelletjes. We gaan leuke spellen spelen, zoals de stoelendans, spijker poepen en ezeltje prikje. De kinderen mogen, net als normaal, om 12.15 uur naar huis.

Oudergesprekjes
Op 5 en 7 juli zijn er oudergesprekken, voor ouders die nog geen gesprek hebben gehad of waarbij het fijn is om alsnog met elkaar te praten. Bedankt voor het inplannen desbetreffende ouders!

Groep 2

Thema
Het thema zomer en vakantie en voetbal.

Leren strikken
Uw hulp is echt nodig w.b.t. het oefenen van het strikken van veters. Ons streven is om de kleuters in groep 2 nog hun strikdiploma te laten halen.

Oudergesprekjes
Deze week en volgende week zal ik u even benaderen voor een gesprekje over de toetsen en het rapport van uw kleuter.

Juffendag
Woensdag a.s..vieren de juffen van groep 1 en 2 hun verjaardag. De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen. Daar zorgen de juffen voor. We maken er een gezellige dag van.

De volgende juffen zullen aanwezig zijn op de juffendag Severine, Carola en Cora. Kinderen vinden het vaak leuk om iets mee te nemen voor de jarige juf. Een tekening of een zelfgemaakte knutsel o.i.d. is dan een prachtig cadeau.

Groep 3, 4 en 5

Rapporten 
De rapporten komen er weer aan. Nu hebben we nog niet alle rapporten weer terug op school. Wilt u uw kind het rapport weer mee naar school geven? Dan kunnen wij het aanvullen met het nieuwe rapport.

Juffendag
Aanstaande woensdag 30 juni zijn alle juffen toevallig op dezelfde dag jarig. We maken er een gezellige ochtend van. De kinderen mogen verkleed naar school komen! Ook mogen zij een gezelschapsspelletje of speelgoed (wat geen geluid maakt) mee naar school nemen. Wij zorgen voor iets lekkers, dus eten en drinken mag thuis blijven.

De laatste weken
De laatste weken ronden wij de laatste methodelessen van dit schooljaar af. We ruimen de spullen weer op zodat we aan het begin van volgend schooljaar weer een frisse start kunnen maken.

Groep 6, 7 en 8

Rapporten
Nog niet alle kinderen hebben hun rapport weer mee naar school genomen. Zou u deze z.s.m. met uw kind mee willen geven?

Juffendag
Aanstaande woensdag is het Juffendag, de kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee naar school te nemen. Als het mooi weer is willen we in de loop van de ochtend met de kinderen naar het Matenpark gaan. De kinderen mogen zelf ook picknick kleedjes en leuk buitenspel materiaal meenemen (een bal, badmintonrackets, enz.). Mochten we niet naar het Matenpark kunnen mogen de kinderen gezelschapsspelletjes meenemen naar school. Op deze manier maken we er samen met de kinderen een gezellige ochtend van!

Groep 8
In de brief over de laatste activiteiten van groep 8 heeft u kunnen lezen dat u met maximaal 2 personen (ouders) naar de afscheidsavond op dinsdag 13 juli mag komen. Graag horen wij via de Parro app met hoeveel personen u deze avond aanwezig bent.

Van de leerlingenraad

De afgelopen tijd hebben wij het gehad over de weektaak en het zoeken naar een nieuwe wereldoriĆ«ntatie methode. We hebben de materialen bekeken en er zijn ook lessen uitgeprobeerd in de groep. Nu is het afwachten welke methode er door de leerkrachten gekozen gaat worden. Wij waren in ieder geval enthousiast over wat wij hebben gezien en ervaren.  De weektaak bevalt goed volgens de leerlingenraad. Ons reglement hebben we besproken en gaat nu naar de MR.

Volgend schooljaar gaan wij ook meepraten over de ontwikkelingen van de nieuwbouw. We kijken er naar uit om dat traject op te starten. Zodra dat kan hoort u meer van ons. Dit jaar komen wij niet meer bij elkaar. Start volgend schooljaar zijn wij er weer.

 

De Horst is onderdeel van Leerplein055