nieuwsbrief Daltonschool De Horst 21 april 2022
---

Van de directie

Geen aanbod van apart vormingsonderwijs het aankomend schooljaar.
Uit de inventarisatie bleek dat er twee aanmeldingen zijn binnengekomen. Dit is te weinig om docenten voor vormingsonderwijs te verkrijgen. Natuurlijk blijven zelf wij in de groepen wel het aanbod geven dat wij altijd al doen binnen de vakgebieden.

Langdurige ziekte en geen inval leidt tot andere beslissingen
De afgelopen weken zijn wij zeer creatief geweest met inval verzorgen voor de groepen waar de leerkracht ziek van was. Dit met name om zoveel mogelijk kinderen wel binnen school te kunnen houden. Op dit moment is er tot de meivakantie inval voor groep 5/6 geregeld. Voor na de vakantie kunnen we pas op een later moment exact aangeven hoe het gaat worden. De mogelijkheid is gelukkig aanwezig dat ook juf Vera weer aanwezig kan zijn. Dit is nog even afwachten.

Schoolreisje groep 1 t/m 7
Op maandag 9 mei, meteen na de meivakantie, gaan groep 1 t/m 7 op schoolreisje. We kijken er naar uit om dit weer te kunnen doen.

De locaties zijn:
- De onderbouw groep 1 t/m 3 gaat naar het Land van Jan Klaassen. Hier kunnen de kinderen heerlijk vrij spelen. Zie voor meer informatie:  www.janklaassen.nl
- De bovenbouw groep 4 t/m 7 gaat naar Avonturenpark Hellendoorn. Een avontuurlijk en compleet park, voor ieder wat wils. Zie voor meer informatie: www.avonturenpark.nl

Voor dit schoolreisje verzoeken wij u om vòòr 1 mei 2022 € 30,00 per kind over te maken naar NL74 RABO 0148 9267 03 t.n.v. Openbare Daltonschool De Horst. Vermeld hierbij de naam en de klas van uw kind(eren).

Het is ook fijn om te ervaren dat dit schooljaar ook Stichting Leergeld de aanvragen honoreert voor de betaling daarvan. Komt u daarvoor in aanmerking? Dan kunt u onderstaande link gebruiken om een aanvraag in te dienen. https://www.leergeld.nl/apeldoornvoorst/doe-een-aanvraag/

Via Parro zullen wij op 28 april meer inhoudelijke informatie geven over het schoolreisje.

Tweeter
De volgende Tweeter verschijnt op 19 mei. 

Groep 1

Thema
In de maand mei hebben we een project naar keuze, dit betekent dat groep 1 en groep 2 een ander project hebben. Groep 1 gaat aan de slag met het thema sprookjes.
We gaan onder andere rekenen met Hans en Grietje en taalactiviteiten doen met Roodkapje. De letters die dit thema behandeld worden zijn de h, w & o.

Cijfers 1 t/m 12
Inmiddels zijn de cijfers 1 t/m 12 allemaal aangeboden, dat betekent dat we ze nu gaan herhalen. Het zou fijn zijn als u dit thuis ook af en toe kunt doen, zodat de kinderen aan het eind van groep 1 deze cijfers kennen.

Rapporten
Nog niet alle rapporten zijn ingeleverd. Zou u dit zo spoedig mogelijk willen doen? Het liefst voor de meivakantie.

Slippers en andere zomerse kleding
Hopelijk zet het lekkere weer door en kunnen we lekker veel buiten zijn. Ieder jaar merken we dat er kinderen op slippers naar school komen, dit is niet handig. Kinderen rennen op het schoolplein en de slippers zorgen er voor dat ze vaak vallen. De voorkant van de slipper blijft hangen en de kinderen vallen op een vervelende manier naar voren. Daarom wil ik u vragen om uw kind geen slippers aan te trekken naar school, sandalen zijn geen probleem.

Daarnaast gebeurt het in de warmere maanden vaak dat kinderen meerdere setjes kleding mee naar school krijgen om zich op school om te kleden. Ook dit is niet de bedoeling. Het is begrijpelijk dat het 's ochtends soms nog te koud is voor korte mouwen, in zo'n geval is het prima dat er een vestje aangetrokken wordt. Dit vestje kan later in de tas gestopt worden. Het is echter niet de bedoeling dat er verschillende broeken mee naar school worden gegeven zodat de kinderen 's middags een korte broek aan kunnen trekken. De kinderen zijn hierdoor druk met het omkleden en raken hun kleren kwijt. Wij kunnen ook niet helpen met het omkleden.

Groep 2

Morgen zijn de Koningsspelen en daar hebben we onwijs veel zin in! Houdt u er rekening mee dat het fris is vroeg in de ochtend. Een jas of vest is dan misschien wel nodig.
Tot morgen!

 

Groep 3

Lezen
Naast het leren lezen van steeds moeilijkere woorden besteden we nu ook aandacht aan begrijpend lezen. Waar gaat het verhaal over. Welk woord past er op een lege plek of op welke volgorde moeten de zinnen. Ook maken we een begin met het terug zoeken van een antwoord in de tekst.

Rekenen
Afgelopen week hebben we blok 8 afgesloten en de kinderen hebben het blok goed begrepen. De doelen die we geoefend hebben konden de kinderen een stuk beter dan aan het begin van het blok. Zelfs de splitsbloemen die we heel moeilijk vonden gaan nu goed. Het begrip splitsen blijft een belangrijke om te oefenen. Dit kan thuis ook door bijvoorbeeld dingetjes te laten verdelen tussen u en uw kind.

Koningsspelen
Vrijdag hebben de kinderen een sportieve dag. De kinderen gaan met alle kinderen uit groep 3 t/m 8 spelletjes samen spelen. Hopelijk is het weer hetzelfde als de afgelopen dagen.

Groep 4/5

Meivakantie
Vanaf woensdag 27 april t/m zondag 8 mei is het meivakantie. De kinderen zijn dan vrij.

Moederdag
De kinderen zijn druk bezig geweest met het moederdag cadeau. Dit zal volgende week maandag of dinsdag worden meegegeven. De kinderen kunnen het cadeau dan op zondag 8 mei geven.

Schoolreisje
Maandag 9 mei gaan wij op schoolreisje. Verdere informatie volgt nog.

Keersommen
Sommige kinderen vinden de keersommen nog lastig. Deze zouden ook thuis extra geoefend kunnen worden. De kinderen uit groep 4 moeten nu de tafel van 2, 5, 10 en 4 kennen. De kinderen uit groep 5 alle tafels.

Cito toetsen
Na de meivakantie gaan we ook weer langzaam aan beginnen met de cito toetsen.

Groep 5/6

De afgelopen periode is anders verlopen dan anders. Maar we zijn ontzettend trots op hoe goed de kinderen het doen! Na de meivakantie wordt er gestart met een nieuw thema. We wensen iedereen een hele fijne meivakantie!

Groep 7

Na een vervelende luchtweginfectie vandaag gelukkig weer terug op school. Fijn dat mijn collega's voor mij hebben ingevallen en leuk om te horen dat het gezellig was in de groep.

Vandaag begonnen we meteen met een leuke dag. We gingen naar de Apenheul ter afsluiting van het project "Apentrots". Dit project bestond uit een les over gezonde voeding, een bewegingsles en een bezoek aan de Apenheul om te kijken hoe gezond apen eten en bewegen. Mede dankzij het lekkere weer was het een hele leuke dag. Dank aan de ouders die hebben gereden en de groepen hebben begeleid. De foto's zullen gedeeld worden in de Parro-app.

Morgen zijn de Koningsspelen. We beginnen met een ontbijt. Hiervoor hoeven de kinderen alleen hun bord, beker en bestek mee te nemen. Voor de rest wordt gezorgd. Vrijdagmiddag is er geen gym.

I.v.m. de korte schoolweek hebben de kinderen geen huiswerk mee. Dit pakken we weer op na de meivakantie.

Groep 8

Eindcito
Vandaag de laatste ochtend van de Eindcito.
De kinderen hebben 3 dagen serieus en hard gewerkt.
In de middagpauze heb de antwoordbladen gekopieerd en de originele antwoordbladen op de brievenbus gedaan.
Midden mei verwachten wij de uitslag. Wanneer wij deze weten dan zullen wij dit u laten weten.

Schoolkamp
We gaan i.v.m. de prijs van de busjes 3 dagen op schoolkamp.
Mocht het zo zijn dat we geld overhouden, dan wordt dit teruggestort.

Na de meivakantie gaan we stoppen met de flessenactie.
Daarna kunnen wij de brieven wat betreft de financiën gaan opmaken.
Wij houden u op de hoogte.

Zwemchallenge
We hebben eerder dit schooljaar al een keer meegedaan aan de zwemchallenge.
Dit was een groot succes! De zwemjuffen gaven aan dat deze activiteit nog niet vol zat,
en de kinderen waren enthousiast. Samen hebben we besloten om deze activiteit nog een keer te doen.
We gaan weer naar Malkander op woensdag 18 mei. Hiervoor zoeken wij ouders die ons willen brengen en halen.
Wij vertrekken om 08.30 uur en willen graag rond 11.45 uur weer opgehaald worden.
Mocht u kunnen/willen rijden dan kunt u zich opgeven bij Juf Marcella en Juf Jeanette (wij gaan beide mee).

Paaseitjesactie
Hopelijk heeft iedereen op tijd zijn/haar paaseitjes weggebracht.
Wij willen heel graag het formulier retour ontvangen.
Vervolgens krijgt u via de mail een betaalverzoek.

Musical
We oefenen en oefenen en oefenen.........
Het gaat hartstikke goed! Er zijn ouders die ons helpen met het oefenen van de scenes en er zijn creatieve
ouders die ons helpen met de kleding en het decor.
Wij zouden het leuk vinden als de musical op donderdagavond 23 juni gefilmd gaat worden.
Misschien weten jullie iemand die dit kan! dan horen wij het graag.
Het zou fijn zijn wanneer deze persoon een muziekje toe kan voegen en het voor de kinderen/ouders die dit willen
op dvd zou kunnen zetten. Onze dank is groot!

Spreekbeurten
Volgende week dinsdag gaan we beginnen met de spreekbeurten.

Gastles
Na de vakantie op donderdag 12 mei hebben wij een gastles van Amnesty International.

---

De Horst is onderdeel van Leerplein055