Daltonschool De Horst

Daltonschool De Horst is een openbare basisschool aan de Glazeniershorst in de Apeldoornse wijk De Maten. In onze Daltonschool leren we onze kinderen onder andere zelfstandigheid, samenwerking en verantwoordelijkheid. Buiten cognitieve ontwikkeling op vakgebieden als rekenen en taal werken we ook aan persoonlijkheidsontwikkeling. Kinderen worden zo goed voorbereid op hun plek in de maatschappij. Omgaan met andere kinderen, opkomen voor jezelf, vrienden maken, een ruzie oplossen, allemaal dingen die je bij ons leert in speciale Kanjerlessen.

Bent u benieuwd naar onze school? Neem dan contact met ons op. We leiden u graag rond op De Horst.

Daltononderwijs

Door de kinderen op school waardevolle ervaringen te laten opdoen worden ze beter voorbereid op de samenleving. Bij dat proces ‘leren voor het leven’ is het belangrijk dat ieder kind in zijn waarde wordt gelaten en dat het zijn karakter en eigenschappen zelf kan ontwikkelen. In het Daltononderwijs wordt kinderen van jongs af gewezen op hun vrijheid, zelfstandigheid en de noodzaak van onderlinge samenwerking. Door de vrijheid van handelen, het zelf bezig zijn en zelf ontdekken behoudt het kind leerplezier.

Klik hier om verder te lezen over ons Daltononderwijs

Open Dagen woensdag 5 april 2023

woensdag 16 maart 2022

  Open dag basisscholen Apeldoorn gaat door op woensdag 5 april 2023 Op deze woensdagen tussen 9.00 – 12.00 uur staan de deuren van bijna alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Ook onze school opent de deuren voor ouders die zich oriënteren op een


Doekoe-actie

vrijdag 1 oktober 2021

De nieuwe materialen van de Doekoe-actie zijn er! Steyn en juf Marcella hebben ze opgehaald. De kinderen hebben voor school buitenspelmateriaal uitgezocht, maar ook besloten een deel van het geld te doneren aan Stichting Kinderfonds. Mocht u voor ons gespaard hebben? Bedankt hiervoor, we gaan genieten van het nieuwe spelmateriaal.


Woensdag 5 april 2023 Open dag

  Aanmelden is niet noodzakelijk! Deze woensdagochtenden staat de deur van onze school tussen 9.00 – 12.00 uur open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Aanmelden voor je bezoek deze ochtend is niet noodzakelijk. We ontvangen je graag! Voor het aanmelden en voor meer informatie over de scholen ga je naar


De kop is eraf!

woensdag 8 september 2021

Welkom op de groepspagina van groep 2. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat juf Severine in de groep. Op donderdag is juf Annemieke er. Daarnaast is juf Carola op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig. Via Parro houden wij u met berichtjes en foto’s op de hoogte van wat we in de klas doen.