• Open dag

Open dag

Open dag basisscholen Apeldoorn op woensdag 3 april 2024

Op deze ochtenden tussen 9.00 – 12.00 uur staan de deuren van bijna alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Ook onze school opent de deuren voor ouders die zich oriënteren op een basisschool voor hun kind. Vooraf online oriënteren op de basisscholen kan via www.basisscholenapeldoorn.nl. Maak  dan kennis met verschillende scholen en hun teams!

Alvast kennismaken ook voor je peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school. Het is een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier de sfeer te proeven op een basisschool. Scholen werken samen met een of meerdere kinderopvangorganisaties in de school of in de buurt van de school. Op de open dag kun je meestal ook een kijkje nemen bij de buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met de pedagogisch medewerkers.

Bij ons op school worden de rondleidingen verzorgd door de leerlingen. U kunt hen, maar natuurlijk ook de teamleden, directie en ouders vragen stellen over onze school. Op deze manier krijgt u een goed beeld en kunt u bepalen of onze school past bij u en uw kind.
Tot op de open dag (U hoeft zich niet aan te melden). Wilt u eerder komen kijken, maar dan een afspraak met onze directeur 055-5337258 of gebruik het contactformulier.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze school

Openbare basisschool De Horst is een Daltonschool in de wijk De Maten. Eruit halen wat erin zit. Daar draait het om op De Horst. We zijn een Daltonschool waar kinderen op zelfstandige wijze kennis en ervaring opdoen. Daarbij zorgt de school voor een vertrouwde en veilige omgeving, zowel voor ouders als voor kinderen.

Onze school heeft 7 lokalen en telt rond de 140 leerlingen. Bij aanvang van dit schooljaar zijn we gestart met 6 groepen.

Daltononderwijs

Wij zijn een Daltonschool. Dalton is een beproefde methode die perfect aansluit op de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Onze kinderen doen op zelfstandige wijze kennis en ervaring op. Hiervoor is vrijheid nodig. De vrijheid om eigen keuzes te maken. Dit betekent niet dat alles kan en alles mag. Onze leerkrachten bieden de kinderen een duidelijke structuur, ze begeleiden en coachen iedere leerling. Zo leren onze kinderen – stap voor stap – met verantwoordelijkheid om te gaan.

Lezen, rekenen en taal staan voorop bij onze school. Een goede basis is immers belangrijk. De leerkracht leert de kinderen tegelijkertijd plannen, zelfstandig te werken, samen te werken en het eigen werk te beoordelen. Allemaal vaardigheden waarmee het kind later de vleugels uit kan slaan.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Natuurlijk verzorgen wij rondleidingen voor bezoekers en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Graag tot ziens op onze open dag!

  • LP055_deHorst_123_20150907_SunnyGardeur_0028

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Maak een afspraak

Delen via