• Open dag

Open dag

Open dag basisscholen Apeldoorn gaat door op woensdag 6 oktober 2021

Op zoek naar een basisschool in de buurt of maakt de afstand minder uit? Op de website basisscholenapeldoorn.nl kunt u gemakkelijk zien wat de fiets- of loopafstand van huis naar onze school is. Let op: aanmelden voor de open dag is verplicht.

Aanmelden kan via www.basisscholenapeldoorn.nl

We kunnen u op andere momenten ook ontvangen voor een één-op-één gesprek. Dat doen we op een veilige manier en we nemen er de tijd voor. Voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek kunt u het kennismakingsformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op.

Instroommogelijkheden 

Voor kinderen geboren in het najaar van 2018 hebben wij op dit moment beperkte ruimte.  Voor kinderen geboren in 2019 en later hebben wij wel ruimte. In de overige leerjaren hebben wij nog beperkt plekken beschikbaar.

Neem gerust contact met ons op om uw vragen te stellen over de mogelijkheden voor uw kind(eren). Wij vinden het prettig om ruim van tevoren te weten of uw kind aangemeld wordt op onze school.

 

Onze school

Openbare basisschool De Horst is een Daltonschool in de wijk De Maten. Eruit halen wat erin zit. Daar draait het om op De Horst. We zijn een Daltonschool waar kinderen op zelfstandige wijze kennis en ervaring opdoen. Daarbij zorgt de school voor een vertrouwde en veilige omgeving, zowel voor ouders als voor kinderen.

Onze school heeft 6 lokalen en telt rond de 152 leerlingen. Bij aanvang van dit schooljaar zijn we gestart met 5 groepen.

Daltononderwijs

Wij zijn een Daltonschool. Dalton is een beproefde methode die perfect aansluit op de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Onze kinderen doen op zelfstandige wijze kennis en ervaring op. Hiervoor is vrijheid nodig. De vrijheid om eigen keuzes te maken. Dit betekent niet dat alles kan en alles mag. Onze leerkrachten bieden de kinderen een duidelijke structuur, ze begeleiden en coachen iedere leerling. Zo leren onze kinderen – stap voor stap – met verantwoordelijkheid om te gaan.

Lezen, rekenen en taal staan voorop bij onze school. Een goede basis is immers belangrijk. De leerkracht leert de kinderen tegelijkertijd plannen, zelfstandig te werken, samen te werken en het eigen werk te beoordelen. Allemaal vaardigheden waarmee het kind later de vleugels uit kan slaan.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Natuurlijk verzorgen wij rondleidingen voor bezoekers en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Graag tot ziens op onze open dag!

  • LP055_deHorst_123_20150907_SunnyGardeur_0028

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Maak een afspraak

Delen via