• Open dag

Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De volgende open dag is op woensdagochtend 7 oktober 2020 van 09.00 tot 12.00 uur.

 

 

 

Onze school

Openbare basisschool De Horst is een Daltonschool in de wijk De Maten. Eruit halen wat erin zit. Daar draait het om op De Horst. We zijn een Daltonschool waar kinderen op zelfstandige wijze kennis en ervaring opdoen. Daarbij zorgt de school voor een vertrouwde en veilige omgeving, zowel voor ouders als voor kinderen.

Onze school heeft 6 lokalen en telt rond de 152 leerlingen. Bij aanvang van dit schooljaar zijn we gestart met 5 groepen.

Daltononderwijs

Wij zijn een Daltonschool. Dalton is een beproefde methode die perfect aansluit op de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Onze kinderen doen op zelfstandige wijze kennis en ervaring op. Hiervoor is vrijheid nodig. De vrijheid om eigen keuzes te maken. Dit betekent niet dat alles kan en alles mag. Onze leerkrachten bieden de kinderen een duidelijke structuur, ze begeleiden en coachen iedere leerling. Zo leren onze kinderen – stap voor stap – met verantwoordelijkheid om te gaan.

Lezen, rekenen en taal staan voorop bij onze school. Een goede basis is immers belangrijk. De leerkracht leert de kinderen tegelijkertijd plannen, zelfstandig te werken, samen te werken en het eigen werk te beoordelen. Allemaal vaardigheden waarmee het kind later de vleugels uit kan slaan.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Natuurlijk verzorgen wij rondleidingen voor bezoekers en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Graag tot ziens op onze open dag!

  • LP055_deHorst_123_20150907_SunnyGardeur_0028

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Maak een afspraak

Delen via