Staking woensdag 6 november

donderdag 17 oktober 2019

Beste ouders/verzorgers,

We hebben u voor de herfstvakantie al bericht via Parnassys mail over het voornemen van collega’s deel te nemen aan de landelijke onderwijsstaking op 6 november. Onderstaand een herhaling van dat bericht.

Op woensdag 6 november staken medewerkers in het basis- en voortgezet onderwijs. De meeste collega’s die op woensdag werken, hebben aangegeven op 6 november te staken. Dat betekent dat onze school gesloten blijft en wij vragen u om zelf voor opvang van uw kind(eren) te zorgen. Indien gewenst kan de school informatie geven over kinderopvangmogelijkheden.  

Aanleiding van deze onderwijsstaking is het feit dat het kabinet niet structureel meer geld wil investeren in het onderwijs. Daarom is de dag waarop de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer wordt behandeld, gekozen om opnieuw aandacht te vragen voor de benodigde investering in het onderwijs. 

Ook Ouders & Onderwijs blijven het onderwijspersoneel steunen, net zoals in eerdere acties. Lobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs, zegt hierover: ‘Ouders en kinderen merken dagelijks dat de druk op het onderwijs te hoog is. Dat heeft gevolgen voor de kwaliteit van onderwijs en het welbevinden van kinderen. Het lerarentekort neemt alleen maar toe als we niets doen.’ 

Medewerkers zijn door ons bestuur geïnformeerd over het feit dat Leerplein055 over gaat tot salarisinhouding, zoals ook tijdens de laatste stakingsdagen is gebeurd. Het ingehouden salaris wordt in overleg met de GMR ingezet voor het onderwijs binnen de Leerplein055-scholen.  

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor vragen kunt u uiteraard bij mij terecht. 

Vriendelijke groet, 

Ton Markink, interim-directeur Daltonschool De Horst

Delen via