Van de directie

woensdag 13 oktober 2021

Boekenproject van Stichting Meisjesweeshuis Apeldoorn
Het is gelukt om mee te kunnen doen met het bovengenoemde project. Groep 4/5 en 5/6 zal hierbij betrokken worden en hadden zich vorig jaar hiervoor aangemeld.
We krijgen voor € 1.500,- aan materialen. De boeken mogen we ook behouden voor school om in de toekomst weer te gebruiken. De schrijfster Nanda Roep is hierbij betrokken.

Inhoud in het kort:
De kinderen krijgen allemaal een leesboek. (Deze blijven eigendom van de school.) De leerkracht zorgt ervoor dat kinderen elke dag gelegenheid hebben om te lezen. Eén keer
per week voert de leerkracht een creatieve les uit, via videolessen, om het leesplezier te ondersteunen. (Uitbreidingen of aanpassingen zijn mogelijk op meerdere manieren.)

Het project duurt 4 weken. In deze periode doet de leerkracht, of de stagiair, elke week een vrolijk lesuur in de klas om het leesplezier te ondersteunen met boeken, muziek, knutselen
en de afsluiting. Het doel is leesplezier aanwakkeren teneinde de uiteindelijke leesniveaus te verhogen.
Materialen die gratis worden aangeboden, dit zijn: leesboeken voor de hele klas (blijft eigendom van de school), werkboeken voor de hele klas, projectboek voor leerkracht en een online schrijversbezoek aan de klas.

Het project wordt nu gratis aangeboden door Stichting Meisjesweeshuis Apeldoorn.

Herfstvakantie
De kinderen van groep 1 t/m 4 zijn op vrijdag 15 oktober de hele dag vrij.
De kinderen van groep 5 t/m 8 zijn op vrijdag 15 oktober vanaf 12.00 uur vrij.

Namens het team wensen wij u allen een prettige herfstvakantie en zien wij de kinderen van
groep 5 t/m 8 op maandag 25 oktober graag op school en de kinderen van groep 1 t/m 4 op dinsdag 26 oktober weer op school.

 

Delen via