Groep 2

zondag 8 maart 2020

Kunstweken
We hebben intussen meerdere schilderijen in de klas zoals een portret en een stilleven. Ook een echte schildersezel. Zoals u weet kijken we nader met de kleuters naar een bekende kunstenaar. Wassili Kandinski. We hebben een prentenboek over de schilder en een informatieve film over zijn werk . Vorige week hebben de kinderen een groot groepswerk gemaakt met de hele klas á la Kandinski. Deze week gaan we vooral kijken hoe kleuren op elkaar werken.

Naast Kandinski zijn we ook met andere kunsten bezig: Naar aanleiding van de mooie bloesemboom die bloeit op het plein gaan we kijken hoe Vincent van Gogh bloesem schildert. Ook gaan de kinderen mooie potjes boetseren van klei,  gaan we in groepjes standbeelden maken van onszelf en gaan we ook een levend schilderij maken met elkaar(tableau vivant)

Taken
Deze week geen taakjes.

Letterkastje wordt even museum
In de klas ontstaat een museum van kleine bijzondere dingen. Er liggen al een paar mooie spulletjes in en verschillende kinderen hebben al plannetjes om iets mee te nemen voor het minimuseum. Ze mogen allemaal 1 bijzonder museumstukje meenemen.

Op 8 juli zullen we met de kinderen naar een echt museum gaan. We gaan dan naar Paleis het Loo. We zullen t.z.t. een beroep op u doen voor het vervoer en voor begeleiding.

Ik-doelen
Vorige week zijn we weer gestart met nieuwe ik-doelen. (hangen op de deur)Aan het begin van dit schooljaar gingen de ik-doelen over het Daltonaspect ‘Zelfstandigheid’. De vorige doelen over ‘Verantwoordelijkheid’. Deze keer over  ‘Samenwerking’.  We praten hier regelmatig met de kinderen over en kijken we of we het doel al hebben behaald.

Het gaat vooral om de bewustwording bij de kinderen. Een onderdeel is: ik kan deelnemen aan een groepswerk.

De Natuur
Sinds vorige week zijn we weer begonnen met het volgen van de nesten van verschillende vogels. Elke vrijdag volgen we de ontwikkelingen via: beleefdelente.nl

Arie de letterkanarie
Vorige week bracht Arie de letter n.Deze week gaan we nog steeds op zoek naar spulletjes waar de in klinkt. De koffertjes gaan weer mee.

Hygienische handgel
Er zijn kinderen die hygiënische handgel in hun tas hebben waar ze af en toe hun handen mee schoonmaken. We willen u vragen deze gel niet mee naar school te geven. Het is een product dat buiten bereik van kinderen moet blijven.

 

 

 

Delen via