Groep 3

vrijdag 20 september 2019

Veilig Leren Lezen:
De kinderen leren hebben afgelopen week de letters “p” (kip) en “aa” (aap) geleerd. Hierbij hebben de kinderen ook aapjes geknutseld voor in de klas.

Deze week leren de kinderen de letters “r” (raak), “e” (rem). “v” (vis).
Vrijdag krijgen de kinderen weer een lees blad mee naar huis. Graag elke dag thuis oefenen.

Rekenen:
Met rekenen zijn we vandaag aan blok 2 begonnen. In dit blok leren de kinderen:
– vooruit en achteruit tellen vanaf een willekeurig begingetal tot en met 12
–  hoeveelheden in een eenvoudige staafgrafiek inkleuren
–  getallen tot en met 12 splitsen in twee gedeelten
–  ze begrijpen de essentie van afspraken maken over de te hanteren maat bij het meten van een grootheid
–  ze kennen de getal symbolen 0 t/m 12 en kunnen die verbinden aan de juiste hoeveelheid
–  ze kennen de turfregistratie die gebaseerd is op de vijfstructuur
–   ze kennen de getallenlijn als model met de plaatsaanduidingen 0 t/m 12

Geschiedenis
Ter herinnering: Ik heb nog niet van ieder kind een babyfoto ontvangen. De foto graag voor a.s. woensdag inleveren, zodat we met het thema kunnen beginnen.

Informatieavond

Ter herinnering: Vanavond (maandag 23 september) is er een informatieavond voor de ouders van groep 3 van 19:45 uur t/m 20:15 uur.

Letterhuis

Vorige week zijn we begonnen met het letterhuis. Iedere week staat er een letter centraal in het letterhuis. Dit was vorige week de letter “p”. Er worden allerlei spullen verzameld die beginnen met de letter in het letterhuis. Zo zijn de kinderen actief bezig met de letters die ook bij Veilig Leren Lezen behandeld worden. Iedere week zal ik in de tweeter vermelden welke letter er centraal staat in het letterhuis. De kinderen mogen dan voorwerpen meenemen voor in het letterhuis. Deze voorwerpen mogen dan t/m vrijdag in het letterhuis blijven staan. Vrijdag nemen de kinderen de spullen weer mee naar huis.

Deze week staat de letter “r” centraal in het letterhuis.

Letterkoffer

Ook gaat vanaf vandaag de letterkoffer mee naar huis. In de letterkoffer staat ook een letter centraal. Op maandag gaat de letterkoffer mee met één kind. In de letterkoffer zit een boekje, stiften en een opdrachtenkaart waarin staat uitgelegd wat het kind thuis mag gaan doen. De letterkoffer wordt op vrijdag weer ingeleverd bij de juf. Zo kan de letterkoffer op maandag weer met een ander kind mee naar huis. Ieder kind komt vanzelf een keer aan de beurt.

Delen via